Italialaiset ravintolat Suomessa

Suomi on täynnä erilaisia ravintoloita ja aika lailla jokaisesta kaupungista löytyy ainakin yksi italialainen ravintola. Tämä ei ole ihme, sillä onhan italialainen ruoka todella herkullista ja suomalaiseen makuun sopivaa. Erityisesti Helsingistä löytyy useita kaiken tasoisia italialaisia ravintoloita, mutta myös muualta Suomesta löytyy paljonkin käymisen arvoisia italialaisia ravintoloita.

Esittelemme tässä artikkelissa muutamia erilaisia italialaisia ravintoloita Suomessa, jotka ovat meidän mielestämme ehdottomasti juuri niitä käymisen arvoisia. Olemme tästä artikkelista jättäneet pois helsinkiläiset ravintolat, sillä niitä olemme esitelleet jo omassa artikkelissaan. Pidä siis nämä ravintolat mielessä seuraavan kerran, kun vierailet joissakin näistä kaupungeista: Turku, Seinäjoki ja Tampere.

Sergio´s

Turkulainen ravintola Sergio´s on todella perinteinen italialainen ravintola, jonka menusta löytyy herkkuja laidasta laitaan. Sergio´s on laadukas ravintola ja tämä näkyy myös sen hintatasossa, joka on hieman kalliimpi kuin joissakin muissa paikoissa. Hinta on kuitenkin juuri kohdallaan ottaen huomioon ravintolan laadun, joka todella on huippuluokkaa. Sergio´s tarjoaa todella aitoa italialaista ruokaa, niin antipasteissa, pastoissa kuin myös erikoispizzoissaan. Sergio´s tarjoaa myös päivittäisen lounaan, jonka saa hieman huokeampaan hintaan. Jos siis haluat kokeilla todella laadukasta italialaista ruokaa, mutta budjetti on pieni, käy kokeilemassa paikan herkullinen lounas.

Seinäjoen Pizza Center

Seinäjoen Pizza Center ei ole ehkä se hienoin italialainen ravintola, mutta se tarjoaa todella herkullisia ja edullisia pizzoja aitoon italialaiseen tyyliin valmistettuna. Seinäjoelta löytyy kasapäin erilaisia ravintoloita, mutta suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan Pizza Centerin herkullisia italialaisia pizzoja. Tarjolla on myös muuta purtavaa, mutta suosittelemme menusta juurikin kokeilemaan jotakin heidän pizzoistaan.

Ristorante Siciliano

Tamperelainen Ristorante Siciliano on yksi kaupungin parhaita italialaisia ravintoloita, ja se tarjoaa niin päivittäisen lounaan kuin myös a la carte menun. Sicilianon ruoat ovat hyvin perinteisiä ja yksinkertaisia italialaisia ruokia, joita ei ole myöskään hinnalla pilattu. Niin lounaan, kuin myös minkä tahansa herkullisen listan annoksen saa todella huokeaan hintaan, kuitenkaan laadusta tinkimättä. Tarjolla on niin pastoja, pizzoja kuin muitakin perinteisiä italialaisia ruokia. Tämä ravintola onkin ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, jos asut tai vierailet Tampereella.