Illallinen italialaisessa ravintolassa

Italialainen ruoka on helppoa valmistaa kotonakin maukkaaksi, mutta myös ravintolassa syöminen on mukavaa – ja se on varsinkin helppoa. Ravintolassa kokki hoitaa kokkaamisen, siivouksen ja muut epämukavat asiat, joita ei aina kotona jaksaisi. Varsinkin silloin kun väsyttää, eikä jaksaisi itse panostaa, sekä kaipaa kunnon lohturuokaa, on italialainen ravintola oiva valinta.

Milloin valita ravintola kotiruoan sijaan?

Italialainen kulttuuri on hyvin perhekeskeinen, joten myös Suomessa italialaiset ravintolat toivottavat tervetulleeksi koko perheen. Tai vaikka koko suvun, jos vain tila antaa periksi. Järjestä siis yhteistä aikaa perheelle hyvän illallisen merkeissä ja vie koko perheesi italialaiseen ravintolaan nauttimaan. Moni meistä haluaa hieman hemmottelua silloin tällöin, eikä kotona jaksa aina laittaa ruokaa, joten tällöin ravintola on oiva paikka rentoutua ja jättää kokkailut jollekin muulle.

Illallinen italialaisessa ravintolassa voi myös olla kahdenkeskinen romanttinen hetki, jolloin keskitytään vain toiseen. Mikä olisikaan romanttisempaa kuin illallinen kynttilänvalossa italialaisessa ravintolassa? Me kaikki varmasti muistamme klassikkoelokuvan Kaunotar ja Kulkuri kohtauksen, jossa he jakavat annoksen spagettia ja sattuvat jakamaan saman spagetin, joka johtaa ensimmäiseen suudelmaan. Tässä onkin idea vaikka ensimmäisille treffeille, jos kaipaa todella romanttista tunnelmaa. Lisäksi pasta ja pizza ovat helppoa ruokaa, joista lähes kaikki pitävät, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, pitääkö treffikumppani valinnasta. Jokainen löytää italialaisesta menusta jotakin syötävää.

Mutta mitä tehdä jos illastat yksin, ilman seuraa? Moni meistä luottaa esimerkiksi puhelimen seuraan tässä vaiheessa ja vaikka suosittelemme nauttimaan illallistunnelmasta aivan ilman apuvälineitäkin, voi itseään viihdyttää illallisen aikana esimerkiksi puhelimella vaikka meidän artikkeleitamme selaten, tai sitten vaikkapa Mummys Gold netticasinot -sivustolla pelaten. Ehkäpä näin illallinen onkin loppujen lopuksi ilmainen, jos onni potkii!

Vaikka siis italialaisen ruoan valmistus on kotona todella helppoa ja myös hauskaa ajanvietettä, on italialaisessa ravintolassa syöminen helppo tapa antaa itselle pieni hemmotteluhetki, sekä tietenkin tauko niin kokkaamisesta, kuin muistakin kotitöistä. Ota siis itsellesi vapaailta ja vie rakkaasi, perheesi, tai vaikka koko sukusi mukavaan italialaiseen ravintolaan herkuttelemaan aidoilla etelän herkullisilla mauilla.