Helsingin parhaat italialaiset ravintolat

Pääkaupunkimme Helsinki on tunnettu useistakin ravintoloistaan ympäri maailman ja tarjontaa riittää reilusti. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Helsingistä löytyy useita todella hyviä italialaisia ravintoloita. Kaikkien hyvien helsinkiläisten ravintoloiden listaaminen olisi lähes mahdottomuus, ja meitä harmittaakin ettemme voi tähän artikkeliin niitä kaikkia lisätä, mutta olemme alle listanneet muutamia kokeilemisen arvoisia paikkoja, joissa vierailla kun seuraavan kerran eksyt Helsinkiin tai jos siellä asut.

Ristorante Vaelsa

Ristorante Vaelsa tarjoaa todella perinteisiä, yksinkertaisia italialaisia herkkuja. Erityisesti Rooman alueen herkut ovat tässä ravintolassa esillä. Tarjolla on myös arkisin lounas, sekä tottakai à la carte -menu, josta löytyy jokaiseen makuun sopivia italialaisia herkkuja. Ravintolan yhteydessä on myös herkkukauppa, josta voi ostaa kotiin aitoja Italiasta tuotuja herkkuja, joita ei aivan joka marketista löydy. Ristorante Vaelsa on hintatasoltaan myös melko keskihintainen, joten paikka sopii kaikenlaisen budjetin omaaville henkilöille.

Pjazza

Pjazza on hieman erikoisempi italialainen ravintola, ei mauiltaan, vaan musiikkinsa ansiosta. Pjazza on tunnettu herkullisen ruoan lisäksi myös ravintolassa soitetusta jazz-musiikista ja sitä kuvaillaankin italialaiseksi jazz-ravintolaksi. Ravintola tarjoaa todella laadukasta, alkuperäistä italialaista ruokaa, ja esimerkiksi pizzataikinaa kohotetaan useita päiviä aitoon italialaiseen tyylin. Pjazzan hintataso on hieman korkeampi kuin joissakin muissa paikoissa, mutta ei kuitenkaan älyttömän kallis. Pjazzaan on aina paras tehdä pöytävaraus, varsinkin kiireisinä aikoina, kuten viikonloppuisin ja juhlapäivinä.

Toscanini

Viikon jokaisena päivänä avoinna oleva Toscanini on erityisesti Toscanan alueen keittiöön erikoistunut ravintola. Toscanini tarjoilee myös joka päivä lounaan, jonka saa hyvin huokeaan hintaan. Myös à la carte on melko edullinen, joten jokaiselle budjetille sopiva Toscanini on todella vierailun arvoinen paikka. Toscanini käyttää parhaita ja tuoreita raaka-aineita ja maut ovat aidosti italialaisia. Toscanini on hieman erikoisempi italialainen, joten suosittelemme sitä lämpimästi.

Yllä siis muutama helsinkiläinen italialainen ravintola, mutta toki tämä lista on vain jäävuoren huippu. Helsingistä löytyy useampi todella laadukas italialainen ravintola, joten suosittelemme tutustumaan muihinkin paikkoihin. Hinnoissa, sekä laadussa on toki paikoittain suuriakin eroja, mutta keskihintaisia ja hyviä ravintoloita löytyy Helsingin alueelta todella monta.