Italialaiset helpot pastat

Italialainen ruoka on suurimmalta osin melko helppoa valmistaa ja siihen löytyvät ainekset lähes jokaisen suomalaisen kaupan hyllyltä. Siksi moni meistä valmistaa useinkin italialaisia ruokia, tai ainakin erilaisia pastoja, joista aikalailla kaikki ovat jonkinlaisia versioita italialaisista pastoista.

Tässä artikkelissa esittelemme kaksi hyvin helppoa, suomalaiseen makuun sopivaa italialaista pastaa, jotka valmistuvat käden käänteessä. Moni näiden pastojen aineksista saattaa löytyä jo valmiina kaapista, jolloin säästyt jopa kauppareissun tekemiseltä.

Spaghetti Di Pomodoro

Spaghetti di Pomodoro on todella yksinkertainen pasta, jonka ainesosaluettelo ei päätä huimaa. Se kääntyy suoraan seuraavasti; pastaa tomaattikastikkeessa. Tähän pastaan löydät todennäköisesti ainekset suoraan kaapistasi, jolloin ei tarvitse edes kauppaan vaivautua.

Ainekset:

  • oliiviöljy – laadukas kylmäpuristettu öljy toimii parhaiten
  • kirsikkatomaatteja – noin 20–30 kappaletta, mutta oman maun mukaan
  • suolaa – ripaus laadukasta suolaa
  • basilikaa – tuore basilika on tietysti paras, mutta sen puuttuessa sopii myös kuivattu
  • valkosipulia – 1 kynsi tai niin monta kuin oman maun mukaan haluaa käyttää
  • mustapippuria – jauhettua mustapippuria myllystä
  • spagettia – n. 100 g spagettia tai sen verran, kun haluaa ruokaa laittaa
  • (parmesaania – tätä on hyvä olla, mutta jos sitä ei kaapista löydy, kelpaa pasta myös sellaisenaan)

Pasta valmistetaan yksinkertaisesti: paahda tomaatit ja valkosipuli ja muussaa ne keskenään. Keitä samalla pasta suolavedessä ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Lopuksi viimeistele pasta vielä parmesaanilla tarjoiluvaiheessa. Näin herkullinen ja helppo pasta on valmis. Pastan valmistukseen menee noin 20–30 minuuttia, eli tämä ruoka on kiireisen tai väsyneen kokin unelma.

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara eli pekonipasta on yksi suomaisten suosikkiruokia, ja sen valmistaminen on todella helppoa. Sen ainekset ovat:

  • spagettia – 200–300 g, riippuen siitä monta syöjää on, tästä riittää noin neljälle
  • valkosipuli – 1–2 kynttä, tai oman maun mukaan
  • pekonia – 1–2 pakettia, riippuen siitä kuinka paljon pekonia haluaa pastaan lisätä
  • ruokakermaa – noin 2 dl, eli yksi purkillinen kermaa
  • mustapippuri – jauhettua mustapippuria myllystä
  • kananmuna – 2 kananmunaa
  • suola – laadukasta suolaa mausteeksi
  • parmesaani – noin 1–1,5 dl parmesaania

Pasta Carbonaran valmistus onnistuu nopeasti. Paista pekoni ja keitä pasta, sekoita loput ainekset kattilassa ja tarjoile. Tässä reseptissä parmesaani sekoitetaan suoraan pastaan valmistusvaiheessa.